Alleenstaand café

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Alleenstaand café

Beschrijving

Alleenstaand voormalig café, heden tweewoonst, aan de dorpsdries, wat schuin ten opzicht van de weg gelegen; vijf traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, kunstleien) met drie klimmende dakkapellen onder doorlopend dakschild, uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Erf niet toegankelijk.

Volledig gecementeerde, van imitatievoegen voorziene baksteenbouw op beschilderde plint van imitatiebreuksteen; overal vernieuwd houtwerk. Horizontaliserende anders gekleurde muurbanden; verdere typering door dito hoekbanden en imitatienegblokken in regelmatig verband. Rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-balken met rozetten. Blinde zuidewestelijke zijgevel. De noordoostelijke zijgevel met twee rechthoekige vensters in geveltop, in vlakke gecementeerde omlijstingen.

Achteraan, mogelijk latere bakstenen aanbouw onder doorlopend dakschild, op zijn beurt met cementstenen noordoostelijke aanbouw onder lessenaarsdak (golfplaten), met rechthoekige poort, getoogde deur en recente garage.

Auteurs: Pauwels, Dirk