Alleenstaande langgestrekte hoeve

Beschrijving

Hoeve uit eind 19de- begin 20ste eeuw. Aan straatzijde, een met klimop begroeide, opengewerkte betonplaten omheining. Achter de hoeve, boomgaard. Ordonnantie: woonhuis met enkelhuisopstand-stal; zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok bijna loodrecht op de straat, mechanische pannen). Linkse travee aan straatzijde aangebouwd na de Tweede Wereldoorlog, volgens buurtbewoner.

Grotendeels bepleisterde en witbeschilderde baksteen- (?) en cementsteenbouw met gecementeerde stoep; deels bewaard houtwerk. Aflijnende, geprofileerde, rechte muizentanden. Beluikte rechthoekige muuropeningen, deels onder houten lateien. Drie voordeuren, waarvan de centrale mogelijk eertijds een venster was en de rechtse waarschijnlijk toegang gaf tot de stal. Oostelijke zijpuntgevel met kruisvormig uilengat en aangebouwde stal onder lessenaarsdak (mechanische pannen). Achtergevel met recent aangebouwd terras.

Achteraan ten noordoosten van het erf, losstaand quasi parallel dienstgebouwtje van cementsteen onder mank zadeldak (Vlaamse pannen en golfplaten), thans tot garage omgevormd, met bakstenen aanbouw onder lessenaarsdak (golfplaten).

Auteurs: Pauwels, Dirk