Zeven arbeiderswoningen

Beschrijving

Gebouwd door sigarenfabrikant Jan-Hendrik Timmermans, het geheel daterend uit eind 19de of begin 20ste eeuw, doch later deels aangepast. Deels in spiegelbeeld gekoppelde enkel- en dubbelhuisopstand; in totaal achttien traveeën en één bouwlaag (nummer 43 van een tweede bouwlaag voorzien) onder zadeldaken (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen), nummer 31-33 onder geknikt zadeldak (kunstleien) met zes dakkapellen onder doorlopend dakschild.

Deels van imitatievoegen voorziene, bepleisterde en beschilderde baksteenbouw op dito plint, nummer 43 op granito plint; houtwerk grotendeels vernieuwd of vervangen door pvc of aluminium; overal krulankers, behalve bij nummer 33 en 37. Ritmerende hoeklisenen. Aflijnende overhoekse muizentand bij nummer 37. Rechthoekige muuropeningen, verlaagd bij nummer 31-33 en 43, onder ijzeren I-balken met rozetten bij nummer 35; deur met aanzet- en sluitstenen bij nummer 41. Achteraan, aanbouwsels.

Auteurs: Pauwels, Dirk