Alleenstaande, langgestrekte hoeve

Beschrijving

Wat achterin gelegen, aan het einde van een oprit van zand en kiezel, vooraan van een recent gekasseid erf voorziene, alleenstaande, langgestrekte hoeve met ordonnantie: dwarsschuur-stal-woonhuis met dubbelhuisopstand; zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen), uit eind 19de- begin 20ste eeuw; schuur met recente woonfunctie. Erf deels toegankelijk.

Verankerde baksteenbouw op recent bepleisterde en beschilderde plint; deels bewaard houtwerk. Licht getoogde en rechthoekige muuropeningen, deels recent beluikt; stalvensters onder betonnen lateien en staldeur onder houten latei.

• B.P.A. "Herwaardering oude landbouwnederzettingen". Selectie van sites op te nemen in de eerste fase van het B.P.A., onuitg. studie, Peer, 2001, nr. WIJ 32, afbn.

Bron     : Pauwels D. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kanton Peer, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Pauwels, Dirk