Hoeve met 19de-eeuws uitzicht

Beschrijving

Hoeve met 19de-eeuws uitzicht, aansluitend bij het semigesloten type. Site weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) als volledig omwalde hoeve met grosso modo gelijke opstelling als heden. Verankerde bakstenen bestanddelen gegroepeerd rondom erf, met verdiepte mestvaalt voor stalvleugel. Verhoogde stoep voor woonhuis en stalvleugel.

Ten noordwesten boerenhuis met bepleisterde en beschilderde erfgevel op gecementeerde plint; negen traveeën. Getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk uit de jaren 1920. Straatgevel met twee opkamertraveeën links. Aflijnende geprofileerde bakstenen fries. Getoogde vensters met diefijzers. Bakstenen stoep.

Ten noordoosten stalvleugel met bakstenen troggewelf tussen ijzeren I-balken; bakstenen vloer en slieten. Ten zuidoosten dubbele dwarsschuur met houten poort met klinket. Ten westen recentere stalvleugel met aansluitend wagenhuis. Ten noordwesten, buiten het erf gelegen tweeledig bakhuisje.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie