Beenhouwerij in regionale art-decostijl

Beschrijving

Voormalige beenhouwerij van circa 1930 opgetrokken in regionale art-decostijl. Breedhuis met typerende lijstgevel van gele baksteen met lintvoegen op plint van arduin. Uiterste traveeën gemarkeerd door tweezijdig erkertje. Horizontale gevelbelijning door brede gecementeerde fries, doorgetrokken arduinen onderdorpels en puilijst. Rechthoekige vensters met bewaard schrijnwerk; bovenlichten met horizontale roedeverdeling. Centrale deur met luifel geflankeerd door twee winkelpuien met glas-in-loodbovenlichten. Links, brede poorttravee die leidt naar erf met dwars ingeplante arbeiderswoning (nummer 9) met werkhuizen.Verankerde en beschilderde bakstenen lijstgevel geritmeerd door getoogde muuropeningen. Bewaard schrijnwerk. Afgebroken eind 2006.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie