Parochiekerk Sint-Pauluskerk

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Pauluskerk

Beschrijving

Gewezen parochiekerk van de "Europawijk", gedesaffecteerd in 1999 en heringericht als concertruimte en repetitieruimte voor de fanfare. Dieper in gelegen bedehuis met aansluitende winterkapel en parochiaal centrum "Feestzaal Sint-Paulus", opgetrokken circa 1968 naar ontwerp van ingenieur-architect Paul Tuts (Zwevegem). De drie verschillende functies zijn opgenomen in één complex. Voorliggende parking.

Laag betonnen skelet met parement van oranje baksteen; platte bedaking. Kerk met beglaasde piramidale top bekroond door ijzeren kruis. Interieur: zaalkerk met sober aangekleed interieur met grote aandacht voor het lichtspel met onder meer grote lichtinval uit het noorden. Grijs-groen geschilderde wanden in betonsteen. Houten plafond met open voegen. Glasramen in betonnen kader. Mariabeeld naar ontwerp van Willem Vermandere.

• DELOOF J., Sint-Paulus, een kerk van de twintigste eeuw. Een vraaggesprek met ir. Paul Tuts, in Geschied-en Heemkundige Kring Frans van Halewijn, 2de jaarboek, 1988, p. 55-65.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie

De beglaasde piramidale top wordt niet langer met een kruis bekroond.