Koetshuis met paardenstallen en woning

Beschrijving

Dwars op de straat ingeplant voormalig koetshuis met bijhorende paardenstallen en woning horend bij nummer 11.

Volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1890 in opdracht van Raymond Vandevenne. Verankerde (sierankers) baksteenbouw op plint van breuksteen uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Zorgvuldig baksteenmetselwerk zie metselverbanden en gebruik van verschillende formaten baksteen. Twee uiterste traveeën oplopend in puntgevel.Straatgevel: puntgevel met aflijnende getrapte fries deels rustend op pilasters. Fraai houten windbord. Rechthoekige muuropeningen met kruisvensters en drielicht. Benedenvensters met getralied bovenlicht.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Brugge, 207: Mutatieschetsen, Zwevegem, 1890/12.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie