Volkshuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Volkshuis

Beschrijving

"Theater", voormalig volkshuis opgetrokken in 1895 zie arduinen datumsteen. Dieper in gelegen dwars op de straat ingeplant diephuis. Verankerde bakstenen puntgevel opgetrokken in neogotische stijl; aflijnende spitsboogfries. Spitsboog- en lancetvensters onder druiplijstje. Bovenvensters verbonden door muizentandfries. Vernieuwd schrijnwerk. Aansluitende zaal ten oosten. In 1996 gerestaureerd en gerenoveerd en uitbreiding van foyer.

• Gemeentearchief Zwevegem, bouwaanvragen 95/173.
  • GODDEERIS J., DETAILEEUR W., De neogotiek in West-Vlaanderen. Religie en architectuur, s.l., s.d., p. 71.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie