Heestert Military Cemetry

Gemeente Zwevegem

• Inventarisatie Zwevegem (geografische inventarisatie: 01-04-2005 - 31-12-2005).

is beschermd als monument Heestert Military Cemetry

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Heestert Military Cemetry

Tags Eerste Wereldoorlog

Beschrijving

Grafveld met onregelmatige plattegrond met 127 graven van Britse soldaten gesneuveld tijdens de Eerste Wereldoorlog en 57 Duitse soldaten. Soldatenkerkhof gekarakteriseerd door de lage omheiningsmuur die het geheel afzoomt, het "Cross of Sacrifice", de "Stone of Remembrance" en de eenvoudige zerkjes van Portlandsteen.

Bron: De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: De Gunsch, Ann & De Leeuw, Sofie