Beschrijving

Aan de straat gelegen hoeve met vroeg 20ste-eeuws uitzicht. De site staat al aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846), drie volumes en een molen "Molen le Malgré" staan weergegeven. De molen wordt afgebroken in 1923.

Nu hoeve bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (pannen of eterniet) gegroepeerd rond een bekiezeld erf. Geheel ten oosten afgezoomd door meidoornhaag. Ten noorden het woonhuis van zeven traveeën, erfgevel verfraaid door groene granito. Ten westen de schuur getypeerd door vlechtingen in noordelijke zijpuntgevel en ten zuiden de stalvleugel met steunbeer aan de westzijde.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie