Dorpswoning met kapel

Beschrijving

In oorsprong dubbelhuis (zie toegemaakte deuropening) uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lage woning met lijstgevel van gewitte baksteen op gepikte plint en met aflijnende getrapte fries. Licht getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk, de luiken zijn verwijderd.

Naastgelegen eenvoudige wegkapel uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw. Gewitte puntgevel doorbroken door spitsbogige deuropening. Interieur met behouden cementtegelvloer en beelden van Heilige Rochus, Heilig Hart en Maria met kind.

Dieper in gelegen bakhuisje op tweeledige plattegrond.

• DEGRANDE V., Inventaris kapellen West-Vlaanderen, gemeente Heestert, onuitgegeven, z.p.