erfgoedobject

Schuur

bouwkundig element
ID
81113
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/81113

Juridische gevolgen

Beschrijving

Aan de straat gelegen hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht. De site is al aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846), twee volumes zijn herkenbaar. Hoeve bestaande uit losstaande bestanddelen van al dan niet gewitte baksteen onder pannen zadeldaken, bekiezeld erf. Zuidelijke erftoegang gemarkeerd door bakstenen pijlers en ijzeren hek. Ten noorden het woonhuis van negen traveeën met aflijnende fries en vernieuwd schrijnwerk. Schuur getypeerd door heiligennis en met asemgaten in zuidelijke zijgevel ten westen en stalvleugel ten oosten.


Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van CALLENS T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

Van de hoeve met losse bestanddelen zijn het woonhuis en de stalvleugel ten oosten vernieuwd, evenals de bakstenen pijlers met hek. 

  • Informatie verkregen van Intercommunale Leiedal (30 december 2022). 
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Schuur [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/81113 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.