Beschrijving

Dieper in gelegen historische hoeve bestaande uit bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken in U-vorm opgesteld rond een verhard erf. De site staat vermoedelijk weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) aangeduid als "Ferme Vanderschelde". Naast de huidige gebouwen staat er ook een volume ten westen afgebeeld dat heden verdwenen is.

Westelijke erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek. Ten noorden het woonhuis met 18de-eeuwse kern van zeven traveeën onder hoogopgaand zadeldak, zijpuntgevels getypeerd door aandaken. Erfgevel met rechthoekige muuropeningen onder houten lateien, achtergevel met licht getoogde muuropeningen met bewaard 19de-eeuws houtwerk. Schuur ten oosten en stalvleugel ten zuiden uit de 19de eeuw.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie