Aan de straat gelegen historische hoeve zie aanduiding van de site op de kabinetskaart van Ferraris (1770-1778). Met herkenbare configuratie alafgebeeld op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846).
Nu hoeve met 19de-eeuws uitzicht, bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rond een verhard erf. Kapel, gelegen op de hoek met de Stampkotstraat. Ten oosten het woonhuis met vernieuwde erfgevel, ten zuiden de sterk verbouwde schuur gedateerd 1855 met jaarsteen in westelijke zijpuntgevel. Ten noorden de stalvleugel met achtergelegen mestvaalt.
Bedehuisje op rechthoekige plattegrond. Naar verluidt stond er al in 1773 een kapel op deze plaats, ze stond midden op de weg en wordt in 1867, bij de heraanleg ervan verplaatst. Nu bedehuisje uit het begin van de 20ste eeuw, gecementeerde puntgevel doorbroken door spitsbogige deuropening, deels afgesloten door ijzeren hekwerk. Interieur met altaar waarboven beeld van Christus aan het kruis.
DEGRANDE V., Inventaris kapellen West-Vlaanderen, gemeente Heestert, onuitgegeven, z.p.
S.N. Historische studie kapellen Heestert, Zwevegem, s.d., p. 48-50.
Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van CALLENS T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)