Villa

Gemeente Zwevegem
Locatie Bossuitstraat 10, Zwevegem (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Zwevegem (adrescontroles: 15-02-2008 - 18-02-2008).
  • Inventarisatie Zwevegem (geografische inventarisatie: 01-04-2005 - 31-12-2005).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Bossuitstraat nr. 10/ Koning Boudewijnstraat. Dieper in gelegen vrijstaande villa volgens mutatieschets kadaster van 1934, aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje.
Lijstgevel van rode baksteen, getrapte zijgevels. Woning met invloeden van de art deco cf. balkons en bordes met buisleuning, de tweezijdige erkers en het gebruik van groene granito. Bewaarde metalen lampjes bij de deuropening. Vernieuwd schrijnwerk.

KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, Brugge, 207: Mutatieschetsen, Moen, 1934/24.

Bron: De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: De Gunsch, Ann & De Leeuw, Sofie