Aan de straat gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht, bestaande uit losstaande, al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen gegroepeerd rond een bekiezeld erf. De site staat al aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846), herkenbare volumes zijn het woonhuis en de schuur, ook de kapel is weergegeven. Een volume, aan de straatzijde is afgebroken.
Zuidelijke erftoegang met kleine bakstenen kapel (tweede kwart 20ste eeuw, vermoedelijk met oudere kern) toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Ten noorden het woonhuis van zeven traveeën met vernieuwde plint en deels vernieuwd schrijnwerk. Ten oosten stalvleugel uit de tweede helft van de 20ste eeuw en ten westen dwarsschuur met asemgaten in zuidelijke zijpuntgevel.
DEGRANDE V., Inventaris kapellen West-Vlaanderen, gemeente Moen, onuitgegeven, z.p.
S.N. Historische studie kapellen Moen, s.l., s.d., p. 14.
Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van CALLENS T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)