Arbeiderswoningen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeidershuizen

Beschrijving

Rij van lage arbeiderswoningen uit het begin van de 20ste eeuw, enkelhuizen met al dan niet gewitte of gecementeerde bakstenen lijstgevels van twee traveeën getypeerd door licht vooruitspringende deurtravee. Pannen zadeldaken doorbroken door dakkapellen. Goed bewaard zijn nummer 38, nummer 40 (glas-in-loodbovenlicht), nummer 42, nummer 48, nummer 50 (behouden venster met gekleurd glas) en nummer 52.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie

Aanvullende informatie

Verschillende panden ondergingen kleine aanpassingen maar het ensemble bleef herkenbaar. De nummers 32 en 34 werden wel volledig verbouwd en verbreken de homogeniteit van de rij.

Auteurs: Jacobs, Els