Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa van 1937

Beschrijving

Dieper in gelegen villa van 1937 volgens mutatieschets kadaster. Beboomde tuin, aan de straat afgezet door laag muurtje van gele en rode baksteen, bovenaan afgerond. Ten noorden, bewaarde tuinmuur van rode baksteen.

Opvallende woning van gele baksteen op bruine plint, combinatie van lijst- en puntgevel. Architectuur beïnvloed door de art deco zie in- en uitspringende delen en muurvlakken en de verschillende erkers. Decoratief uitgewerkt portaal uitlopend in halfronde loggia. Verdiepte deur met fraaie glas-in-loodbovenlicht en zijlichten. Rechthoekige muuropeningen met bewaard houtwerk en met horizontale roedeverdeling.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Brugge, 207 Mutatieschetsen, Moen, 1937/20.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie