Beschrijving

Dieper in gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht. De site staat vermoedelijk al aangegeven op de kabinetskaart van Ferraris (1770-1778); met kleinere stalvleugel voorgesteld op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) verder herkenbare configuratie.

Oostelijke erfoprit afgezoomd met beukenhaag en hagebeukhaag. Boerenwoning ten oosten, samenstel van twee dubbelhuizen met licht getoogde muuropeningen en bewaard houtwerk (zie fraaie schuiframen). De noordelijke zijpuntgevel draagt sporen van vlechtingen. Kleine schuur ten noordoosten. Stalvleugels ten noordwesten en ten zuidwesten (gewit).

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie