Hoeve 't Kippenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve 't Kippenhof

Beschrijving

Aan de straat gelegen hoeve zogenaamd "'T KIPPENHOF". Vermoedelijk in kern 18de-eeuwse hoeve, zie de steile daken en de druiplijstjes. Woonhuis, stal en schuur staan reeds aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846).

Hoeve met semi-gesloten opstelling, bestaande uit gewitte bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (pannen of eterniet) en gegroepeerd rond een gebetonneerd erf. Zuidelijke erfoprit via wegje naast de hoeve, ten noorden het woonhuis met loodrecht aangesloten aanbouw van twee travee├źn. Stalvleugel ten westen met toegemaakte doorgang, vermoedelijk voorheen de erftoegang. Schuur ten oosten en lager nutsgebouw ten zuiden.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie