Kleine hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kleine hoeve

Beschrijving

Veldstraat nr. 4. Aan de straat gelegen, kleine hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) staan op de plaats van de hoeve reeds verschillende volumes aangeduid; de stalvleugel is herkenbaar.
Losstaande, al dan niet gecementeerde, bakstenen bestanddelen onder zadeldaken gegroepeerd rond een gebetonneerd erf. Ten noorden, twee achter elkaar gelegen woonhuizen. Straatgevel van rode baksteen met rechthoekige muuropeningen en bewaard houtwerk; gecementeerde erfgevel met bewaarde rolluikkasten. Schuurtje ten zuiden en stalvleugel met aflijnende getrapte fries ten oosten.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie