Aan de straat gelegen 19de-eeuwse hoeve. Gebouwen van al dan niet gecementeerde rode baksteen met semigesloten opstelling; bekiezeld erf. De configuratie van de verschillende gebouwen is al herkenbaar op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846).
Zuidelijke erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijler, ten noorden het woonhuis met gecementeerde erfgevel, stalvleugel getypeerd door vlechtingen in zuidelijke zijpuntgevel ten zuiden en schuur van circa 1870 ten oosten. Kapel ingewerkt in zuidelijke zijpuntgevel van schuur, licht getoogde deuropening met omlijsting van zwarte baksteen. Interieur met bewaarde cementtegelvloer verschillende heiligenbeelden, onder meer Christus aan het kruis.
DEGRANDE V., Inventaris kapellen West-Vlaanderen, gemeente Otegem, onuitgegeven, z.p.
VAN HULLE M., e.a., Groot-Zwevegem in oude foto’s, Otegem 1000, deel 3, 1998, Eeklo, p. 132.
S.N. Historische studie kapellen Otegem, Zwevegem, s.d., p. 33-34.
Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van CALLENS T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)