Villaatje uit de jaren 1930

Beschrijving

Helkijnstraat nr. 81. Dieper in gelegen villaatje uit de jaren 1930, aanknopend bij de cottage-architectuur cf. onregelmatig grondplan en gecementeerde en beschilderde puntgevel.
L-vormig hoofdvolume met in de oksel vierkant volume met portaal. Rode baksteenbouw op plint van arduin. Gebruik van donkere baksteen voor o.m. muurbanden en borstwering.
Puntgevel gemarkeerd door driezijdige erker op arduinen console. Rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk o.m. schuiframen. Onderdorpels van geglazuurde tegels. Geprofileerd portaal.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie