Tweeledige hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweeledige hoeve

Beschrijving

Voormalige, tweeledige hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw. Beide gebouwen tegenover elkaar gelegen onder zadeldaken (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met grotendeels lemen vullingen, op een gepikte plint.

Links, het woonhuis van vijf traveeën en één bouwlaag. Ankerbalkgebint met zes gebintstijlen, twee wandstijlen en twee wandplaatschoren. De ordonnantie van de voorgevel werd grondig gewijzigd; de achtergevel, naar het noorden georiënteerd, behield zijn oorspronkelijke kleine venstertjes. Pannen beschieting van de westelijke zijgeveltop aan straatzijde.

Tegenover het woonhuis, de voormalige stal en/of dwarsschuur van vier traveeën. Ankerbalkgebint met vier gebintstijlen, vier wandstijlen en twee wandplaatschoren; de lemen vullingen zijn plaatselijk versteend. De huidige, lage poort is een recente aanpassing. Eind 19de-eeuwse versteende westgevel.