Beschrijving

Aan de straat gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Site al op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) met losse bestanddelen, U-vormig gegroepeerd rondom erf.

Nu grosso modo gelijke opstelling maar aaneengesloten door latere uitbreidingen. Verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom verhard erf. Ten noorden, achter het woonhuis, deels bewaarde boomgaard. Erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Ten noorden boerenhuis op T-plattegrond en met recente uitbreiding onder plat dak. Lagere stalvleugel links. Ten westen dwarsschuur met asemgaten in de zijpuntgevel. Ten zuiden stalvleugel en wagenkot met aangepaste muuropeningen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie