• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Klein hoevetje

Beschrijving

Klein voormalig hoevetje, vermoedelijk in kern 18de-eeuws. Bestanddelen met L-vormige opstelling weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846).

Witgekalkte verankerde bakstenen bestanddelen op gepikte plint. Overkragend rieten en pannen zadeldak doorbroken door later toegevoegde dakkapellen. Ten noorden woonhuis met langgestrekte gevel met centrale deur. Licht getoogde vensteropeningen met vernieuwd schrijnwerk naar oud model; luiken. Onderdorpels van gebakken tegels. Enkele aangepaste muuropeningen, rechts. Ten westen aangepast en deels in het woonhuis geïntegreerde dwarsschuur met bakstenen stoep. Overkragend dak rustend op houten pijlers. Links voormalige paardenstal (?). Behouden kozijn. Opengewerkte zijpuntgevel.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie