Directeurswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Directeurswoning

Beschrijving

Voormalige directeurswoning volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1903 in opdracht van de gemeente. Aan de straat afgezet door bakstenen muurtje. Baksteenbouw onder pannen schilddak. Dubbelhuis met licht vooruitspringend middenrisaliet bekroond door driehoekig fronton met kroonlijst rustend op consoles. Horizontale gevelbelijning door natuurstenen waterlijstje en doorgetrokken onderdorpels van de bovenvensters. Rondbogige benedenvensters en getoogde bovenvensters in geriemde omlijsting met sluitsteen en oren en neuten. Vernieuwd schrijnwerk. Lagere aanbouw links en rechts; rechtse vleugel geritmeerd door steekbogen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Brugge, 207: Mutatieschetsen, Sint-Denijs, 1903/2.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie