Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch woonhuis

Beschrijving

Voormalig winkelpand met kleurrijk parement van oranjerode baksteen met verwerking van witte en groene geglazuurde baksteen voor speklagen en ontlastingsbogen. Volgens het kadasterarchief gebouwd in 1912 samen met het hoekpand nummer 41. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pseudomansardedak met oeil-de-boeuf en getrapt dakvenster boven het smalle rechter deurrisaliet. Begane grond met rechthoekige deur en breed venster onder doorlopende I-latei met rozetjes en gestreepte ontlastingsbogen met diamantkop als sluitsteen. Getoogde bovenvensters onder gelijkaardige ontlastingsbogen. Deurvenster met fraai ijzeren balkonhek op voluutconsoles boven de deur.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen