erfgoedobject

Hoevegebouwen

bouwkundig element
ID
81385
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/81385

Juridische gevolgen

  • is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

In de straatbocht en aan de hoek met de Radestraat ingeplante hoeve, vermoedelijk daterend van circa 1800, de hoeve is nog niet opgetekend op de kaart van de Ferraris van 1771-1778.

Ten noorden op het erf ingeplant boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen). Naar zuiden gerichte gewitte bakstenen gevel, verankerd, op gepikte plint. Haast rechthoekige vensters en deur. Linker zijgevel met aandak. Rechter zijgevel gecementeerd.

Ten zuiden, bakstenen schuur van acht traveeën onder vernieuwd zadeldak (pannen), met naar het erf en het woonhuis gerichte gewitte gevel met gebogen inrijpoort. Twee rechthoekige inrijpoorten in zuidgevel.

Ten noorden, achter het woonhuis, gewit bakhuis onder zadeldakje.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2003

Aanvullende informatie

Het woonhuis werd zwaar gerenoveerd en uitgebreid. De schuur en het bakhuis zijn wel bewaard.
Datum: 15-10-2014

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoevegebouwen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/81385 (Geraadpleegd op 15-06-2021)