erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
81387
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/81387

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Statiestraat. Aan de straat gelegen hoeve uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Woonhuis en stalvleugel in L-vorm opgesteld rond een verhard erf, bestanddelen van al dan niet beschilderde baksteen onder pannen bedaking.

Zuidoostelijke erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek. Ten noordwesten het boerenhuis, samenstel van twee woningen, in totaal tien traveeën en anderhalve bouwlaag. Horizontale markering door waterlijst tussen de twee bouwlagen. Benedenverdieping met licht getoogde muuropeningen, halfronde muuropeningen op de bovenverdieping. Deels bewaard houtwerk. Deuropeningen met de voor de streek typische omlijsting van zwarte baksteen.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  : 2006


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/81387 (Geraadpleegd op 24-06-2021)