• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dieperin gelegen diephuis, aan de straat afgezet door gecementeerd muurtje met ijzeren hekwerk. Enkelhuis met gecementeerde versneden puntgevel getypeerd door rondbogige muurnis. Licht getoogde en rondbogige muuropeningen met bewaard houtwerk, bovenlichten met gekleurd glas en geometrische roedeverdeling.

Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie