L-vormige hoeve

Beschrijving

Ouden Heirweg nr. 6. Dieper in gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht, met behouden configuratie aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1845). Vermoedelijk site met 18de-eeuwse kern cf. aanduiding volume op die plaats op de Ferrariskaart (1770-1778).
Woonhuis (ten noorden) en dubbele dwarsschuur (ten westen) in L-vorm opgesteld rond een deels verhard erf. Volumes van gewitte baksteen onder pannen zadeldaken. Woonhuis met licht getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk. Perceelsbegrenzing door meidoornhaag deels bewaard ten zuiden.

Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie