Schoolgebouw met klooster

Gemeente Anzegem
Locatie Blaarhoekstraat 4, Anzegem (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Anzegem (adrescontroles: 01-11-2007 - 30-11-2007).
  • Inventarisatie Anzegem (geografische inventarisatie: 01-06-2004 - 31-12-2006).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Schoolgebouw met klooster

Beschrijving

Blaarhoekstraat nummer 4. Vrije Basisschool met voormalig klooster. Voormalig kloosterhuis van ca. 1900. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Lijstgevel verfraaid door de aflijnende muizentandfries en beglaasde muurnis met heiligenbeeld boven de deur. Getoogde vensters met behouden schrijnwerk. Ten zuidoosten, recente klaslokalen.

Bron: De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: De Gunsch, Ann & De Leeuw, Sofie