Arbeiderswoning

Beschrijving

Holdestraat nr. 8. Dwars op de straat ingeplant 19de-eeuws arbeidershuisje. Volume reeds aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1847). Witgekalkte verankerde baksteenbouw onder zadeldak. Rechthoekige muuropeningen onder I-balk; vernieuwd schrijnwerk.

Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie