Teksten van Hoeve met losse bestanddelen

Hoeve met losse bestanddelen ()

Kleine, dieper in gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht bestaande uit losstaande gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Zuidoostelijke erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek, woonhuis ten noordwesten, schuur ten noordoosten en stal ten zuidwesten. Configuratie reeds herkenbaar op de Atlas der Buurtwegen (circa 1847).

Woonhuis van acht traveeën en aangrenzende stalvleugel. Licht getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk.

Auteurs:  De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie

Hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw, losse bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rond een verhard erf. Zuidelijke erftoegang gemarkeerd door ijzeren hek. Ten noorden het woonhuis van zeven traveeën, licht getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk. Ten zuiden de schuur en ten westen de stal.