Beschrijving

Aan de straat gelegen hoeve bestaande uit losstaande verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rond een verhard erf. Woonhuis gedateerd met gevelsteen in deuromlijsting "1876", hoeve met vermoedelijk oudere kern; zie aanduiding van drie volumes op de Atlas der Buurtwegen (circa 1847) en de bewaarde vlechtingen in de noordelijke zijpuntgevel van het lager aangebouwde woonhuis.

Westelijke erftoegang met ijzeren hek, ten noordwesten het woonhuis, aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje met ijzeren buisleuningen. Vernieuwd deel van woonhuis ten noorden, schuur ten noordoosten en aangepaste stalvleugel ten zuidwesten.

Woonhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen met aflijnende getrapte fries, licht getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk. Deuromlijsting (voor- en erfgevel) in een voor de streek typische omlijsting met oren en neuten en onder druiplijst.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie