Art-decoburgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-decoburgerhuis

Beschrijving

Pastoor Verrieststraat nr. 5. Art-decoburgerhuis uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, aan de straat afgezet door vernieuwd bakstenen muurtje. Enkelhuis met lijstgevel van oranje baksteen getypeerd door de halfronde erkers in voor- en zijgevel en het balkon met afgeronde hoek. Rechthoekige muuropeningen met bewaard houtwerk. Fraaie glas-in-loodvensters met geometrische motieven ter hoogte van portaal en balkon.

Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : De Leeuw, Sofie, De Gunsch, Ann