Britse militaire begraafplaats Ingoyghem Military Cemetery

Beschrijving

Military Cemetry, gelegen in verbindingsstraatje tussen de Pastoor Verriestraat en de Sint-Antoniusstraat. Begraafplaats met vijfhoekige plattegrond aangelegd in 1943, getypeerd door grafstenen van witte Portlandsteen, het zogenaamde "Cross of sacrifice" en de "Stone of remembrance".

Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie