Het kruispunt van de openbare wegen Schellebellestraat en Reigem wordt gemarkeerd door een kapel met twee lindes. Op de Atlas der Buurtwegen (1840) liep de huidige Reigemstraat verder als kerkwegel ("Sentier 36") richting de kerk van Ingooigem. Mogelijks maakte de kapel (samen met de andere kapelletjes in de nabije omgeving) onderdeel uit van een ommegang in het dorp.
Het kruis in de gevel van de kapel is gedateerd op "1954". Het bedehuis is opgebouwd met witbeschilderde baksteen en heeft een rechthoekige plattegrond. De lijstgevel, oplopend in puntgevel, is doorbroken door een steekbogige muuropening en gemarkeerd door overhoekse muurdammen en steunberen.
De kapel heeft een witbeschilderd interieur met centraal, op een altaartje, een Heilig Hartbeeld.
Auteurs: Schepens, Annelies; De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Schepens A. & De Gunsch A. & De Leeuw S. 2022: Kapel van 1954 met gekandelaarde lindes [online], https://id.erfgoed.net/teksten/391628 (geraadpleegd op ).
Kapel van "1954", zie datering in kruis, beschaduwd door twee lindebomen. Bedehuis van witbeschilderde baksteen op rechthoekige plattegrond. Lijstgevel oplopend in puntgevel doorbroken door steekbogige muuropening en gemarkeerd door overhoekse muurdammen en steunberen.
Witbeschilderd interieur met Heilig Hartbeeld.
Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van CALLENS T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: De Gunsch A. & De Leeuw S. 2006: Kapel van 1954 met gekandelaarde lindes [online], https://id.erfgoed.net/teksten/81571 (geraadpleegd op ).