Kapel Ter Nood van 1951

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Tjampensstraat. Kapel zogenaamd TER NOOD van 1951, zie gevelsteen. Bedehuisje van rode baksteen op tweeledige plattegrond, pannen zadeldak. Puntgevel doorbroken door boogvormige muurnis met calvarie en opschriften "IN ONZEN NOOD HEER ONTFERM U ONZER" (bovenaan) en "MET AL VERGRUIZELDEN EN VERZWONDEN/ TE NIETE WAS'T EN AL VERGAAN/ MAAR PAL EN BIJNA ONGESCHONDEN/ BLEVEN HLM (?) MUUR EN KRUISSE STAAN" (onderaan).

Zijgevels en achtergevels met nissen uitgewerkt, beelden van Heilige Arnoldus (links), Heilige Antonius (rechts) en Maria met kind (achterzijde).

Bewaard houten bidbankje voor de kapel.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie