erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
81631
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/81631

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Burgerhuis uit het begin van de 20ste eeuw. Dubbelhuis met parement van lichtgele baksteen op arduinen plint. Evenwichtig opgebouwde gevel door de verticaliserende hoeklisenen en vooruitspringende deurtravee en de horizontale gevelgeleding door de geprofileerde fries en de in muurbanden doorgetrokken arduinen boven- en onderdorpels. Rechter venstertravee benadrukt door driezijdige erker op de begane grond. Rechthoekige muuropeningen met deels behouden schrijnwerk, gevat in korfboognis. Beglaasde en getraliede vleugeldeur met bovenlicht; trapje van vier treden.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  : 2006


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/81631 (Geraadpleegd op 25-06-2021)