Beschrijving

Historische hoeve, reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) als hoeve met semigesloten opstelling, op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) grosso modo gelijke opstelling. Heden zijn enkele volumes anders opgesteld en/of afgebroken. Verankerde bakstenen bestanddelen met deels gewitte gevels, onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom deels verhard erf. Erf aan de straat afgezet door ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Huisweide deels afgezet door betonnen hek.

Ten noorden van het erf, boerenhuis van acht traveeën en één bouwlaag. Aflijnende geprofileerde fries. Licht getoogde muuropeningen met behouden schuiframen en luiken.

Ten zuiden schuur met recent aangepaste of gedichte korfbogige poortopeningen en sporen van vlechtingen in de zijpuntgevel; eveneens aflijnende geprofileerde bakstenen fries. Witgeschilderde korfboognis met Chrsitus aan het kruis.

Ten oosten aangepaste stalvleugel. Aan de straat gelegen (westen) nutsgebouw aansluitend bij de schuur.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie