Villa in art decostijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in art decostijl

Beschrijving

Kapellestraat nr. 55. Sobere art deco villa van ca. 1930 met elementen uit de cottage-architectuur cf. pseudo-vakwerk. Naar verluidt werd de woning ontworpen door Viérin.
Aan de straat afgezet door ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Dubbelhuis van gediversifieerde baksteen geaccentueerd door het gebruik van simili-natuursteen voor fries, muurbanden, topgevel en erker. Fraai uitgewerkt portaal bekroond door loggia. Rechthoekige vensters met schuiframen met in de bovenlichten groen gekleurd glas.

Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : De Leeuw, Sofie, De Gunsch, Ann