Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Alleenstaand vroeg 19de-eeuwse boerenarbeiderswoning, volume aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846). Verankerde baksteenbouw onder zadeldak bekleed met kunstleien. Gewitte gevels op gepikte plint. Erfgevel geritmeerd door licht getoogde muuropeningen; beluikte vensters met T-ramen. Vrij gesloten straatgevel.

Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie