Eenheidsbebouwing van dorpswoningen

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Drieskouter. Eenheidsbebouwing van twee enkelhuizen uit de tweede helft van de 19de eeuw. Volgens opschrift van de linkerzijgevel: TRAMSTATIE REIZIGERS EN GOEDEREN. Met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel op plint van pseudo-breuksteen. Hoeken gemarkeerd door imitatie-hoekbanden. Rechthoekige vensters onder latei met erboven ontlastingsboog met druiplijstje en sluitsteen. Dwars ingeplante stalvleugel.

Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie