erfgoedobject

Eenheidsbebouwing van dorpswoningen

bouwkundig element
ID
81713
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/81713
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Drieskouter. Eenheidsbebouwing van twee enkelhuizen uit de tweede helft van de 19de eeuw. Volgens opschrift van de linkerzijgevel: TRAMSTATIE REIZIGERS EN GOEDEREN. Met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel op plint van pseudo-breuksteen. Hoeken gemarkeerd door imitatie-hoekbanden. Rechthoekige vensters onder latei met erboven ontlastingsboog met druiplijstje en sluitsteen. Dwars ingeplante stalvleugel.


Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van CALLENS T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Eenheidsbebouwing van dorpswoningen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/81713 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.