Landhuis gedateerd 1906

Beschrijving

Alleenstaand neogotisch gebouw van twee verdiepingen met sierlijk volumespel, gelegen in een grote tuin met toegang via een ijzeren hek. Baksteenbouw met gebruik van arduin voor afwerking van de onderdelen. Natuurstenen plint. Voorgevel van drie brede traveeën; hoekrisalieten uitlopend op trapgevel; ANNO/ 1906 op gevelsteen in linker trapgevel. Middentravee van voorgevel bekroond met een getrapte dakkapel. Omlopend cordon tussen de bouwlagen. Sierlijke muurankers. Voornamelijk kruiskozijnen en drielichtvensters met horizontale banden in het verlengde der dorpels. Portiek met gekoppelde spitsbogen op vereenvoudigde neogotische zuilen, arduinen trap met balustrade. Zijgevels gemarkeerd door een middenrisaliet met trapgevel.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

Aanvullende informatie

Het landhuis, heden zogenaamd 't Kasteeltje, en de omliggende tuin kregen een publiek karakter. Door de heraanleg van de tuin verdween het ijzeren hek aan de straat.