Britse militaire begraafplaats Vichte Military Cemetery

Gemeente Anzegem

• Inventarisatie Anzegem (geografische inventarisatie: 01-06-2004 - 31-12-2006).

is beschermd als monument Britse militaire begraafplaats Vichte Military Cemetery

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Military Cemetry Vichte

Tags Eerste Wereldoorlog, Tweede Wereldoorlog

Beschrijving

"Vichte Military Cemetry". Militaire begraafplaats met 236 graven van voornamelijk Britse gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog en twee uit de Tweede Wereldoorlog. Kerkhof getypeerd door de karakteristieke bestanddelen eigen aan dit type met name de lage omheiningsmuur, de eenvoudige zerken, de "Stone of Remembrance" en de "Cross of Sacrifice".

Bron: De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: De Gunsch, Ann & De Leeuw, Sofie