Kapel van 1931

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel van 1931

Beschrijving

Kapel van 1931, zie marmeren gedenkplaat, toegewijd aan de Heilige Jozef. Eerste kapel op deze plaats opgericht in 1877 door Joannes Steverlynck. Bedehuisje op rechthoekige plattegrond, rode baksteen onder pannen zadeldak. Hoeken gemarkeerd door versneden hoeksteunberen. Spitsboogdeur geflankeerd door twee zuilen met Corinthisch kapiteel, houten vleugeldeur. Zijgevels met spitsboogvensters.

Interieur. Met faiencetegels beklede wanden. Overwelving door bepleisterd en beschilderd spitstongewelf. Behouden ijzeren hek. Gepolychromeerd houten beeld van de Heilige Joseph. Gedenkplaat met opschrift "UIT DANKBAARHEID AAN ST. JOSEPH - VICHTE 21 SEPT. 1931".

• BLOKEEL L., Van der Vichte. De gemeente, de parochie, de heerlijkheid, het geslacht, Vichte, 1975, p. 22.
  • GODDERIS J., DETAILLEUR W. e.a., De neogotiek in West-Vlaanderen. Religie en architectuur, Roeselare, 2002, p. 46.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie