Sint-Stephanus en Sint-Theodoricuskerk

Beschrijving

Moderne georiënteerde zaalkerk van 1962 naar ontwerp van Christ Vastesaeger. Campanile op zuidwestelijke hoek van latere datum. De nieuwe kerk komt er op initiatief van een speciaal opgericht bouwcomité onder voorzitterschap van E. Bekaert en van het gemeentebestuur met burgemeester C. Matthys. Inzegening op 7 oktober 1962 door Mgr. Desmedt, bisschop van Brugge. Bedehuis met rechthoekige plattegrond, bruine baksteen horizontaal belijnd door betonnen muurbanden, tevens gebruik van glasdallen. Inkompartij gemarkeerd door luifel, deur geflankeerd door glas-in-beton.

Interieur. Muren van bruine baksteen, deels opengewerkt door brede vensterpartijen. Houten wand achter het altaar. Vlak houten plafond ondersteund door ijzeren balken. Twee brandglasramen uit de oude kerk staan museaal opgesteld.

• BLOKEEL L., Van der Vichte, de gemeente, de parochie, de heerlijkheid, het geslacht, Vichte, 1975, p. 112-113.
  • ROOSE-MEIER, B., VERSCHRAEGEN H., Fotorepertorium van het meubilair van de Belgische bedehuizen, Provincie West-Vlaanderen, Kanton Kortrijk II, Brussel, 1979, p. 54-55.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie